Vrijedni učenici i mentori Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar ovaj su tjedan sudjelovali na dva natjecanja s kojih su se vratili zlatnog i srebrnog sjaja. Naime, u Varaždinu se 12. studenoga 2024. godine održao 15. međunarodni kongres tjesteničarstva i gastronomije CONPASTA. U sklopu Conpaste, održano je i natjecanje u spremanju jela od tjestenina, a proglašeni su i pobjednici. Dodijeljene su nagrade u kategorijama učenika, seniora i udruga. Na natjecanju su, u pojedinačnoj konkurenciji učenika, sudjelovale i učenice Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar- Mihaela Mija Burulic i Biljana Žutina, učenice 3.c razreda. Tema ovogodišnjeg natjecanja za učenike srednjih škola bila je piletina, tjestenina i umak. U konkurenciji 17 natjecatelja i vremenom od 45 minuta za prigotovljavanje jela, Mihaela Mija Burulic osvojila je izvrsno drugo mjesto. Učenice je za natjecanje pripremao nastavnik Tomislav Đurđević.
Istoga dana se u Poreču, u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva u organizaciji Hrvatskog kulinarskog saveza, održalo natjecanje Kamelija Kup. Ovo natjecanje namijenjeno je srednjim ugostiteljskim školama i predstavlja jedinstvenu priliku za sve učenike i mentore da pokažu svoje kulinarske vještine, prošire svoja znanja i steknu dragocjena iskustva. Na natjecanju su sudjelovali učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar Lovro Huzjak i Jan Hečimović, učenici 2.c razreda. U disciplini Pripremanje menua koji se morao sastojati od hladnog predjela, glavnog jela i deserta, u konkurenciji 13 timova, učenici su osvojili zlatnu medalju. Učenike je za natjecanje pripremao nastavnik Igor Grgić.
Nastavak je ovo na prošlu godinu u kojoj su učenici i nastavnici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar bili izrazito uspješni na strukovnim natjecanjima i smotrama. Iz škole vjeruju da će se takvi uspjesi nastaviti i u ostatku školske godine.