U sklopu Erasmus+ projekta pod akreditacijom za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, nastavnik kuharstva Tomislav Đurđević iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, sudjelovao je na strukturiranom tečaju u Language Campus na Tenerifima. Tečaj se odvijao u organizaciji Europass Teacher Academy pod nazivom “Sustainable Gastronomy: PBL Strategies Inspired by Tenerife’s Culinary Heritage”. Tečaj se odvijao u razdoblju od 24. veljače do 1. ožujka 2025. godine.
– Predavanja su se održavala cijeli tjedan, a najveći naglasak predavanja je bio na PBL – Project Based Learning (projektno učenje). Nastavnik Đurđević je surađivao s kolegama iz Danske, Poljske i Estonije, a tečaj je bio osmišljen kao projekt te su kroz cijeli tjedan učili i otkrivali kroz tajne zadatke kako bi došli do cilja. Za ovakav način učenja potrebno je puno planiranja i raspisivanja cijelog projekta. Učenje se provodilo u predavaonici, na tržnici, u mlinu, svuda gdje je bilo potrebno kako bi se došlo do ciljanog tradicionalnog jela. Ovakav način rada uvelike će pomoći nastavniku Đurđeviću u modularnoj nastavi. Uz tečaj, nastavnik je imao i vremena za upoznavanje otoka, dijela njegove kulture, povijesti, geografije i, naravno, ono najslađe – gastronomije – javljaju iz TUPŠ-a.