Troje učenika Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar tek su se vratili u školske klupe, a već osvajaju medalje! 25. rujna se u Zagrebu održao 15. Kamelija kup u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva na Zagrebačkom velesajmu. Radi se o natjecanju učenika zanimanja kuhar i slastičar u kojem sudjeluju dvočlane ekipe učenika završnih razreda srednjih škola. Prvog dana natjecatelja učenici Jan Hečimović i Valerija Štefanac su se vratili sa zlatnim medaljama kao predstavnici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Drugi dan natjecanja Lovro Huzjak je osvojio 2. mjesto u disciplini Young chef Poultry Main Course. Trima učenicima je mentor bio Igor Grgić.
Natjecanje je prvog dana izgledalo ovako:
Sudionici su imali 45 minuta za predpripremu namirnica prije samog početka natjecanja (bez termičke obrade-pranje, guljenje povrća, ali ne i rezanje i sl.). U isto vrijeme započela je priprema svih jela. Nakon 75 minuta iznosilo se hladno predjelo, 75 minuta kasnije iznosilo se glavno jelo s prilogom i 30 minuta kasnije desert.
-Jan i Valerija izradili su modul bez prigovora i pogrešaka, pohvaljeni su od Povjerenstva za ocjenjivanje, a Jan je dobio poziv od chefa Alena Belića da sudjeluje na natjecanju u Luxembourgu! – rekli su iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole.
Drugi dan Kamelija kupa odvijala su se različita natjecanja. Između ostaloga i disciplina Young chef Poultry Main Course. Učenik Lovro Huzjak od strane chefa Alena Belića iz restorana Fakin u Legradu prijavljen je za sudjelovanje. Chef Alen pripremio je recepture i prezentirao učeniku jelo, a Lovro je vježbao i kod kuće i u školi za vrijeme nastave kuharstva s mentorom Igorom Grgićem.
-Na dan natjecanja pripremio je i prigotovio jelo za 45 min te je u svojoj disciplini osvojio 2.mjesto! Lovro je već od prve godine školovanja pokazao veliki interes za kuharstvo te neopisivu energiju i vještine u rukovanju namirnicama. Već tada je sudjelovao na raznim natjecanjima, a s Janom i osvojio jedno zlato. Omogućeno mu je da praktičnu nastavu obavlja u restoranu s Michelinovom zvjezdicom pod budnim okom Ericha Glavice i chefa Alena Belića, a upornost i rad vide se u njegovim rezultatima! – rekli su iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole.
Čestitamo svima na postignutim uspjesima!















