Romani Mate Lovraka kao inspiracija za domaća i zdrava jela. Kako vam se čini ta ideja? U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji proteklih dana boravili su studenti i studentice, te naravno njihovi mentori Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Zadru, Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju i istraživali dokumentaciju znanja i vještina pripreme tradicijskih jela u suvremenosti.
I nije to prvi put da su došli na naš teren, podsjetimo prošle godine su radili na etnografskoj zbirci Lovrakovog centra. Njihova saznanja za unapređenje svoje ponude turistima i ovaj put će nastojati iskoristiti Kulturni centar Mato Lovrak. Tako da uskoro možemo očekivati Ljubanov zajutrak, Perin doručak ili recimo Dragin ručak jer naš Centar u rodnom mjestu velikog Mate Lovraka nastoji izgraditi veliku priču o junacima njegovih djela. Rezultate svog istraživanja studenti će predstaviti u formi knjižice recepata koji se mogu primijeniti na gastronomsku ponudu Kulturnog centra, raznim školskim i drugim grupama posjetitelja.