U okviru sve prisutnijih suradnji između hrvatskih regija, delegacija Grada Bjelovara i predstavnici Udruge „Bjelovarski kvargl“ posjetili su Udrugu proizvođača paškog sira na otoku Pagu. Posjet je organiziran s ciljem razmjene iskustava te promocije autohtonih proizvoda, kulturne baštine i unapređenja lokalnih zajednica.
Bjelovarski kvargl, tradicionalni proizvod od svježeg kravljeg sira, poznat je po svom specifičnom okusu i načinu proizvodnje. Nakon ocjeđivanja, sir se miješa sa soli i mljevenom crvenom paprikom, oblikuje u male šiljate stošce, te se suši i dimi. Ovaj proces ručne obrade čini kvargl jedinstvenim proizvodom kojeg su posjetitelji na Pagu imali priliku bolje upoznati.
Tijekom susreta, predstavnici obje udruge razgovarali su o mogućnostima za daljnju suradnju u promociji svojih proizvoda, kao i jačanju kulturnih veza između otoka i kontinenta. Ovaj susret označava početak potencijalne dugoročne suradnje koja bi mogla rezultirati zajedničkim projektima i obostranim promoviranjem autohtonih specijaliteta.