Brojimo sitno do otvorenja 29. izdanja Terezijane. Iz Grada Bjelovara javljaju kako su svi smještajni, bjelovarski kapaciteti popunjeni i kako se krevet više traži po okolnim mjestima. Da će ovogodišnji šušur biti veći nego ikad jamči bogat program koji osim glazbeno-scenskih izvedbi obiluje i šarolikom ponudom jedinstvenih gastronomskih iznenađenja. Tek jedna od brojnih ovogodišnjih novosti je i Palačinka Fest, koju donosi Udruga Gastro kultura, a koji pripremaju zajedno bjelovarski hotel i kulinarski velemajstor Marin Medak.
– Ovako to izgleda kada se udruže jedan od najboljih bjelovarskih ugostitelja sa jednim od najboljih zagrebačkih ugostitelja. Meni je jako drago što na našoj Terezijani imamo dodatnu ponudu koja ju obogaćuje, a to je Palačinka Fest. Siguran sam da će ga naši sugrađani prepoznati to, ali i njihovi gosti. Ovo je samo šlag na torti svega što smo pripremili u pet dana u Bjelovaru – istaknuo je na predstavljanju palačinka ponude u bjelovarskom hotelu zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.
Organizatori bjelovarski ugostitelj Srećko Koljić i zagrebački Marin Medak pozivaju sve da se uvjere u njihovu ponudu ispred prepoznatljivih zelenih kućica pokraj paviljona.
– Ideja je bila napraviti u tri kućice palačinke koje niste probali i kod kuće ih ne možete napraviti. Oblici su kao šnite od torte, a okusi su nezamislivi, morate doći i probati. Imamo i američke palačinke u tri slatka okusa, a imamo i slane palačinke te francuske palačinke. Plan nam je pripremiti svaki dan tisuću porcija, a cijene za komad iznose od tri do četiri i pol eura – otkrio nam je Medak.