U sklopu Erasmus + projekta, osam učenika bjelovarske Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole boravilo je na Cipru. Uz stjecanje stručnog znanja, učenici su uživali u bogatom programu i izletima, a treba reći i kako je ovaj projekt proveden u suradnji s organizacijom ShipCon Limassol.
Tijekom svog trotjednog boravka na Cipru, učenici su od svojih mentora naučili kako funkcionira hotel s 5 zvjezdica u velikoj turističkoj destinaciji te unaprijedili vještine potrebne za svoja buduća zanimanja
Uz učenike, na mobilnosti je sudjelovao i nastavnik kuharstva Tomislav Đurđević, koji je na Tenerifima pohađao tečaj “Sustainable Gastronomy” u organizaciji Europass Teacher Academy. U okviru predavanja i praktičnih zadataka, zajedno s kolegama iz Danske, Poljske i Estonije, radio je na razvoju projektno orijentiranog učenja temeljenog na lokalnoj gastronomiji. Stečeno znanje nastavnik Đurđević planira primijeniti u modularnoj nastavi u svojoj školi.
U sklopu istog Erasmus+ projekta slijede još dvije učeničke mobilnosti, a jedna nastavna je već uspješno provedena.
Nije loše biti učenik ili nastavnik u TUPŠ-u, zar ne?