U Čazmi novi kružni tok, a u Dapcima nogostup

Grad Čazma financirao je izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Ul. sv. Andrije u Čazmi.

Riječ je o rekonstrukciji državne ceste D26, gdje se planira rekonstruirati od križanja s državnom cestom D43 (U. M. Novačića) do križanja s Ul. M. Gupca, u duljini od 1700 m.

Uključuje proširenje postojeće ceste, izgradnju kružnog toka te uređenje pješačkih staza. Također, izvedbu javne rasvjete kružnog raskrižja i novu vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, čime će se povećati razina sigurnosti odvijanja prometa.

– S obzirom na sporazum s Hrvatskim cestama, vjerujemo da će ovaj zahvat ući u plan za ovu godinu. Grad Čazma ishodio je građevinsku dozvolu te su stvoreni svi preduvjeti za izgradnju. Osim tog zahvata, planiramo i daljnju rekonstrukciju pravca D26, do skretanja za Bojanu, gdje će se cijelom dužinom prometnica proširiti, radi lakšeg i sigurnijeg prometovanja, izjavio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Napomenimo i to da je u tijeku provedba javne nabave za izvođača izgradnje nogostupa prema Dapcima te će i gradnja uskoro krenuti.

– Dočekali smo i dugo traženi i dugo očekivani nastavak gradnje nogostupa prema Dapcima, zbog čega mi je iznimno drago. Svjestan sam činjenice da mnogi pješaci, a među njima je puno djece, svakodnevno koriste taj prometni pravac bez pješačke staze, što je vrlo opasno. Nadam se da će uskoro taj dio biti iza nas, rekao je gradonačelnik.

Vijesti