U Čazmi prvi ovogodišnji rally u Hrvatskoj

Delta Winter Rally Show u Čazmi je već dobro poznata utrka kojom počinje sezona relija u Hrvatskoj, a ni u 2024. godini neće izostati.  Brzinci u Čazmi i makadam od Miklouša do Šimljanika i nazad 13. i 14. siječnja 2024. godine privući će ponovno sve ljubitelje relija u čazmanski kraj.

Organizator utrke je AK Delta, a potporu kao i do sada pružaju Grad Čazma, Bjelovarsko-bilogorska županija, AK Bjelovar i niz ostalih sponzora.

– Četvrti Delta Winter Rally Show 13. i 14. siječnja održat će se na istom mjestu kao i prethodna tri. Vozit ćemo u subotu 13. siječnja po gradu i nedjelju 14. siječnja vozimo Donji Miklouš – Šimljanik. Servis će biti na aerodromu u Grabovnici, a sve počinje u subotu u 11 sati na tzv. shakedownu, tj. na stazi koja služi za testiranje vozila. Za sada imamo dvadesetak prijavljenih timova i bit će nam drago da i ovaj put dođu gledatelji i na shakedown i na brzinac u Čazmu i naravno na nedjeljni program, kao što su to radili svaki put do sada – ističu organizatori za čazmanski gradski portal.

Inače, rally je trebao biti održan u  prosincu, ali zbog velikog interesa timova iz okruženja – Italije, Austrije i Slovenije prebačena je za siječanj i zapravo otvara sezonu u 2024. godini. Očekuje se da će nastupiti četrdesetak posada, a posebna atrakcija će biti Talijani s buggyjima, koji su vrlo atraktivni na makadamskim stazama.

– U subotu u 17 sati je ceremonijalni start u centru Čazme, kao i proteklih godina, gdje će se predstaviti sve posade. Prijavio nam se već prošlogodišnji pobjednik Pehar, slovenski vozač. Tu imamo Vojvodića, Lončarića, otac i sin Ravenščaci, ali svaki sa svojim timom. Znači, ima vrlo poznatih i hrvatskih i slovenskih vozača relija. Iz Italije nam se obećao javiti sudionik koji je bio drugi. Prijave se zatvaraju 5. siječnja i tada ćemo imati točan broj prijavljenih i s kojim tipovima vozila će nastupiti – ističu iz AK Delta.

Na 4. Delta Winter Rally Showu u Čazmi ponovno će nastupiti i legenda hrvatskog automobilizma, Bjelovarčanin Davor Jurjević, koji vozi za AK Delta, i Čazmanac Marko Devčić.

Vijesti